&nsbp;

Scholen

Bewegen maakt fit en slim

Volgens het door de universiteit van Groningen gemaakte rapport ‘Fit, vaardig en verstandig’ heeft bewegen positieve gevolgen voor fitheid en gezondheid. Ook presteren kinderen die over goede bewegingsvaardigheden beschikken beter op lezen, spellen en rekenen. Bewegingsonderwijs is misschien wel het belangrijkste vak op de basisschool. Zwembad De Klomp wil hier graag een bijdrage aan leveren.

Gymnastiekles in het water

Je bent van harte welkom om met een of meerdere klassen bij ons te komen gymmen in het water. Een geschikt tijdstip is altijd te regelen. Onze zwemonderwijzers geven de gymles in het water. De kinderen krijgen een goede gymles, waarin ze flink bezig zijn, en kunnen vervolgens nog even vrij zwemmen of op de glijbanen. De kosten zijn € 1,- per leerling. Begeleiders hebben gratis toegang.

Zwemvaardigheid

Tijdens de ABC zwemlessen leren kinderen steeds beter zwemmen. Als ze eenmaal C gehaald hebben kunnen ze goed zwemmen. Maar in latere jaren ebt deze vaardigheid vaak weer wat weg, kinderen ravotten graag in het water, maar zwemmen weinig het zwembad op en neer. Ook in buitenwater maken ze geen meters. Om de zwemvaardigheid weer wat op peil te brengen hebben wij voor kinderen van de bovenbouw van het basisonderwijs speciale zwemvaardigheidstrainingen. Deze kunnen tijdens schooltijd als een gymles in het water gegeven worden, idealiter drie keer. Voor een school is dat met bovenstaande gymles (dan voor middenbouw) te combineren.

Meer weten hierover?

Informatie is te verkrijgen via de mail van De Klomp of telefonisch, 0515331225 of bgg. 0631764726.

Delen