&nsbp;

Alien haalt certificaat bedrijfsleider zwembad

Onze zwemonderwijzeres en toezichthouder Alien Okkema  heeft onlangs het certificaat Leidinggevende in het Zwembad gehaald bij de NPZ|NRZ. Geslaagd met glanzende cijfers kan ze nu het bedrijfsleiderschap in het zwembad geheel op zich nemen. In feite deed ze dit afgelopen seizoen al samen met haar collega John Lange. Komend seizoen zal dit ook zo zijn. Het certificaat is het vierde dat Alien reeds gehaald heeft. Van harte gefeliciteerd Alien.

Alien is in het zwembad begonnen als vrijwilliger. Al gauw werd ze Lifeguard en kon ze de toenmalige zwembadmedewerkers helpen bij het toezicht. Alien vond het werken in het zwembad zo leuk, dat ze besloot zich er in te bekwamen. Ze ging in opleiding bij de NPZ|NRZ, onder andere leerde ze zwemonderwijs geven. De hele opleiding tot nu toe heeft enkele jaren geduurd en Alien heeft zich er met veel doorzettingsvermogen doorheen geslagen.

Voor De Klomp was het een uitkomst dat iemand uit het dorp met hart voor het zwembad dit traject wilde volgen en heeft het dan ook van harte gefaciliteerd. De Klomp hoopt dat Alien zich nog vele jaren voor het zwembad in wil zetten. Alien is ook van plan te gaan doen. Ze vindt het leuk werken in De Klomp en geeft tegenwoordig ook ‘s winters zwemles in Bolsward, waar De Klomp een bad heeft afgehuurd. Kinderen kunnen hier in januari beginnen met zwemles om vervolgens in april in Wommels in het buitenbad verder te gaan.

Mochten er nog meer mensen zijn als Alien die ook dit traject willen volgen, dan staat De Klomp daar helemaal voor open.

alien        alien2

Delen