&nsbp;

Banenzwembaan wordt Liesette Bruinsma Baan

De baan in ons diepe bad die altijd speciaal voor het banen zwemmen gebruikt wordt zal, om haar te eren voor haar prestaties op de paralympische Spelen in Rio de Janeiro, naar Liesette Bruinsma worden vernoemd. Hij komt de “Liesette Bruinsma Baan” te heten. Op de badranden komen plaatjes met dit er op, ook in braille, zodat Liesette het zelf ook kan lezen. Tevens mag Liesette haar verdere leven gratis komen zwemmen, zij krijgt van ons een levenslang abonnement. Liesette haalde in Rio twee gouden, een zilveren en twee bronzen medailles. Vrijdagavond 23 september werd Liesette gehuldigd op de Terp in Wommels.

Liesette heeft bij ons haar zwemdiploma’s gehaald en daarna nog een tijd op KidsAquaSwim, een vorm van doelgroepzwemmen die we toen hadden en die nu zwemvaardigheid heet, gezeten. Onze toenmalige zwemonderwijzeres Jitske Ybema zag toen al haar potentie, ze kon erg goed zwemmen en bewoog met veel kracht door het water. Jitske adviseerde haar bij een zwemclub te gaan om daar beter te worden en misschien ooit wel eens olympisch goud te winnen. Dat is in paralympische vorm, Liesette is blind, gelukt.

Wij hopen dat Liesette nog vaak van haar levenslange abonnement gebruik zal maken om¬†mensen, vooral ook kinderen, te laten zien hoe mooi zwemmen kan zijn als je het goed kunt. Misschien inspireert het kinderen om ook zo goed te leren zwemmen. Wij doen ons best om kinderen een goede basis mee te geven en hun ABC diploma’s te halen. We streven ernaar dat zij¬†daarbij veel plezier in het zwemmen hebben en houden. Voor na het ABC hebben wij diverse vormen van doelgroepzwemmen voor de jeugd. Ook volwassenen kunnen wij leren beter te zwemmen en meer uithoudingsvermogen te hebben.

huldigingliesette22

 

huldigingliesette17

 

huldigingliesette18

 

huldigingliesette19

Delen