&nsbp;

Corona maatregelen

Vanwege de coronacrisis hebben we voor dit seizoen een aantal maatregelen moeten nemen om verantwoord open te kunnen.

We werken volgens een eigen protocol verantwoord zwemmen dat mede gebaseerd is op het protocol verantwoord zwemmen van de Zwembadbranche en partners.

We gaan gefaseerd open. Fase 1, met eerst alleen zwemles en banenzwemmen, begint op 2 juni en duurt tot begin juli. In Fase 2 breiden we dat in juli eerst een beetje uit met recreatief, vrij zwemmen, later in Fase 3 tot het maximaal mogelijke op grond van de anderhalvemetermaatregel, zie hier de openingstijden.

In de zomervakantie zitten we in Fase 3. Elke dag Recreatief zwemmen voor iedereen en elke doordeweekse dag Vrij zwemmen voor de jeugd. T/m 12 jaar kan weer op een 12 badenkaart zonder reservering. Lees hier meer over de procedures bij het recreatief en vrij zwemmen.

We monitoren voortdurend hoe het gaat en verwerken onze ervaringen in aanpassingen van de benodigde maatregelen en ons protocol. En als dat kan verruimen we de openingstijden.

Het chloorgehalte van het zwembadwater wordt wat verhoogd om een snelle afdoding van eventuele coronavirussen te bewerkstelligen. Blijf echter thuis als je verkouden bent of andere gezondheidsklachten hebt die op Covid-19 kunnen wijzen. We willen besmetting zoveel mogelijk tegen gaan.

Er gelden diverse hygiƫnemaatregelen en op het terrein zijn pijlen, rotondes en vakken aangebracht voor een veilige doorstroming van badgasten (routering). Houd je hier svp goed aan. Als niet iedereen zich hier aan houdt en ook niet op anderhalve meter van elkaar blijft kunnen wij bij een controle een dikke boete krijgen. Dat kunnen we er nu net niet bij hebben.

Per 1 juli heeft het RIVM nieuwe richtlijnen uitgevaardigd: Richtlijn Veilig Zwemmen in Coronatijd. Wij houden ons hier uiteraard aan. Maar het is een aanzienlijke versoepeling tov. de richtlijnen van begin april. Het peuterbad kan weer open en alle glijbanen en de spuitpaal kunnen gebruikt worden.

Als iedereen meewerkt kunnen we ondanks de coronacrisis toch nog veel waterpret hebben in De Klomp.

Samen goed voor elkaar

Delen