skip to Main Content

Corona maatregelen

Het coronavirus is nog steeds onder ons en daar moeten we rekening mee houden. Maar de besmettingscijfers en ziekenhuisopnames lopen terug. Wij als buitenbad mogen van de overheid open. De gemeente Súdwest Fryslân volgt nu de algemene lijn voor zwembaden van de Vereniging Sport en Gemeenten.

We werken volgens een eigen protocol verantwoord zwemmen dat mede gebaseerd is op het protocol verantwoord zwemmen van de Zwembadbranche en partners.

Zolang de anderhalvemetermaatregel van kracht blijft kan er maar een beperkt aantal mensen van 18+ tegelijkertijd in de baden. Bij grote drukte worden daarom tijdens het vrij zwemmen bij het zwemwater (bassin) polsbandjes uitgedeeld aan zwemmers van 18 jaar en ouder. Wanneer je het zwemwater(bassin) verlaat, moet het polsbandje ingeleverd worden bij het badpersoneel zodat een ander kan zwemmen.

In onze webkassa kun je abonnementen, 12-badenkaarten en losse kaarten kopen en een zwembadbezoek reserveren. Dit is verplicht voor zwemmers van 18+ en voor banenzwemmen.

Een losse kaart (tevens reservering) voor een zwembadbezoek kun je gelijk afrekenen (iDeal). Maar je kunt ook reserveren met een 12badenkaart of abonnement. Dan hoef je uiteraard niet af te rekenen. Als je jonger dan 18 bent hoef je voor vrij zwemmen niet te reserveren als je in bezit bent van een abonnement of 12 badenkaart. Bij los kaartje ben je wel verplicht om te reserveren.

We zijn verplicht om iedereen die komt zwemmen te registreren. Dat gaat gemakkelijk wanneer je een abonnement of 12-badenkaart hebt, je zit dan namelijk al bij ons in het systeem. Wanneer je online reserveert wordt je ook geregistreerd. Dat scheelt wachttijd bij de kassa.

Het chloorgehalte van het zwembadwater is een beetje verhoogd om een snelle afdoding van eventuele coronavirussen te bewerkstelligen. Blijf echter thuis als je verkouden bent of andere gezondheidsklachten hebt die op Covid-19 kunnen wijzen. We willen besmetting zoveel mogelijk tegen gaan.

Er gelden diverse hygiënemaatregelen en op het terrein zijn pijlen, rotondes en vakken aangebracht voor een veilige doorstroming van badgasten (routering). Houd je hier svp goed aan.

Als iedereen meewerkt (samen goed voor elkaar) kunnen we ondanks het coronavirus toch nog veel waterpret hebben in De Klomp.

 

Back To Top