&nsbp;

Kroonappels

Doel van het meedoen aan deze actie:

Zwembad De Klomp wil de toekomst graag veilig stellen. Met het winnen van de prijs zou een groot deel van de kosten voor onderhoud, dat in de komende jaren in het zwembad gepleegd moet worden, kunnen worden gedekt.

 

Wat kan dit betekenen voor de inwoners van de regio?

– Er kan een recreatieve en sportieve  faciliteit op het platteland mee behouden worden.

– Kinderen kunnen dicht bij huis op kwalitatief goede zwemles.

– Een gelegenheid tot het in stand houden van een faciliteit met behulp van een groot aantal vrijwilligers wordt er mee behouden. Dit is een belangrijke maatschappelijke en sociale functie van het zwembad.

– Een plek waar maatschappelijke stagiaires en mensen met lichte beperking kunnen leren en zich nuttig maken wordt er mee behouden.

– De Klompen wordt breed gedragen door vrijwilligers en bedrijven.

 

Waarom moet dit initiatief winnen?

– De Klomp heeft een belangrijke sociale en maatschappelijke functie in Wommels en de regio.

– De Klomp is een van de weinige recreatiemogelijkheden in een regio waar weinig recreatie is.

 

kroonappels2

 

Het winnen van de Kroonappel zou helpen dit unieke zwembad een gezonde toekomst te geven. In 2007 is de exploitatie van het zwembad overgenomen door vrijwilligers. Dit met steun van fondsen en gemeente. Dit jaar zijn we actief om het peuterbad te renoveren, groene stroom te realiseren en een airtrampoline te bouwen. Het zwembad is een ontmoetingsplaats voor jong en oud én geeft mogelijkheid zwemlessen dichtbij huis te volgen. In de waterrijke provincie Friesland is kunnen zwemmen van levensbelang.

De Klomp is een gezellige, sportieve ontmoetingsplek voor mensen uit de wijde omgeving. Gezinnen, pakes en beppes met de kleinkinderen, tieners en volwassenen komen graag naar het zwembad. Dit paradijsje wordt breed gedragen door bezoekers, gemeente, middenstand en vrijwilligers. Zij helpen bij: onderhoud en bouwprojecten (glijbanen en verbouw ketelhuis), activiteiten, kioskverkoop, financiën en bestuur. Ook is er plaats voor maatschappelijke stagiaires en dagbesteding voor mensen met een lichte beperking.

De gemeente Littenseradiel is de grootste plattelandsgemeente van Nederland. Binnen de gemeente is er weinig aanbod van recreatieve activiteiten en er verdwijnen steeds meer faciliteiten. Het zwembad vervult een grote recreatieve, sociale en maatschappelijke functie in Wommels en omgeving. De Kroonappel zou een kroon op het werk zijn van alle enthousiaste vrijwilligers die zorgen voor het voortbestaan van dit unieke bad.

Delen