&nsbp;

Groene Energie

 

 

 

 

Wij wekken zelf met zonnepanelen groene stroom op en verwarmen het badwater voor een groot deel met een pelletkachel.

De installatie voor Groene Energie wordt is in twee fasen gebouwd, eerst zonnepanelen, toen een pelletkachel. De zonnepanelen zijn geplaatst op de daken van de kleedhokjes en aangesloten, zie foto’s hiervan. De pelletkachel zit in de voormalige voorraadkast die grenst aan de technische ruimte en neemt de badverwarming voor een groot deel voor zijn rekening, de gaskachels hoeven dat dan niet te doen. De windmolenstichting FKWWI en de Stichting Wommels hebben grote financiële bijdragen geleverd en ook heibedrijf Gerbrandy heeft flink bijgedragen. In De Nacht van De Klomp hebben tientallen zwemmers door zich te laten sponsoren ook heel wat voor dit project bijeen gezwommen.

 

STICHTING WOMMELS imgp7934 logo heibedrijf met tekst

 

De zonnepanelen en de pelletkachel leveren een enorme besparing op in de energiekosten. Een groot deel van de stroom die we gebruiken wekken we zelf op en er is veel minder gas nodig om het water op temperatuur te houden. Dat is goed voor het milieu.

 

panelen

 

Het leggen van de zonnepanelen op de daken van de gebouwen van De Klomp.

 

De zonnepanelen  zijn  geleverd en geïnstalleerd door de firma Hoekstra Suwâld uit Suawoude. Hierbij hebben we met onze vrijwilligers van de bouwploeg zoveel mogelijk zelf gedaan om kosten te besparen.

hoekstrasolar

De pelletkachel

pelletkachel01

Voorbereiden van het plaatsen.

 

pelletkachel05

Geplaatst in de oude voorraadruimte.

 

pelletkachel04

De container van de pellets.

 

 

Delen