skip to Main Content

Opening zaterdag 1 mei

Is het verantwoord open te gaan?

Van de regering zouden we open mogen gaan. De Zwembadbranche heeft samen met andere partijen een protocol gemaakt om zwembaden open te stellen. Wij werken er hard aan om hier een specifiek voor De Klomp aangepaste versie van te maken die door de gemeente goedgekeurd moet worden, waarna zij toestemming kunnen geven om het zwembad te openen.

Maar wij als zwembadbestuur beraden ons er op of het echt verantwoord is om mensen te laten zwemmen in De Klomp. Graag willen wij eerst dat wetenschappelijk is aangetoond dat het Coronavirus gedood wordt door het chloor in het zwembadwater en dat dat niet juist de overdracht van het virus bevordert. Is het voldoende om de chloorwaarden te verhogen? Aan deze wetenschappelijke vaststelling wordt gewerkt.

Het zwembad zal open moeten binnen de anderhalve meter maatregel. Dat betekent dat we zo weinig mensen kunnen toelaten dat onze inkomsten lang niet opwegen tegen de kosten die het warm en schoon houden van het water en het benodigde personeel met zich mee brengen. We kunnen geen tienduizenden euro’s verlies lijden. We proberen dit te overleggen met de gemeente.

En als we toch open zouden kunnen binnen de anderhalve meter maatregel hebben we ontzettend veel werk van de benodigde hygiƫne en de handhaving. Dat vergt een hoop organisatie, medewerking van de badgasten en extra (vrijwillige) mankracht. Maar dat zal vast oplosbaar zijn.

We willen als bestuur verantwoord open kunnen. Veilig en zonder (te veel) verlies. We hopen hier binnen afzienbare tijd duidelijkheid in te krijgen. Dan volgt nader bericht over een eventuele opening.

Back To Top