Ga naar hoofdinhoud

13 en 14 juli Jubileumweekend ter ere van 50 jaar bestaan van De Klomp. Programma wordt t.z.t op de website geplaatst

 

Groepslessen volwassenen

Calorieverbruik en conditie

Zwemmen is heel gezond, want je gebruikt bijna al je spieren. Tegelijkertijd is het een veilige sport met een geringe kans op blessures. En wist je dat een oefening in het water maar liefst drie keer meer resultaat oplevert als dezelfde oefening op het droge!

Enthousiaste en deskundige zweminstructeurs begeleiden de verschillende groeplessen voor volwassenen.

Superfit met plezier

Trimzwemmen is voor mensen die van het ‘pure’ zwemmen houden. Het is heel gezond, want je gebruikt bijna al je spieren. Tegelijkertijd is het een veilige sport met een geringe kans op blessures.

De training

Naast het bevorderen van conditie besteden we aandacht aan het verbeteren van de zwemslagen en het aanleren van nieuwe. We trainen de verschillende zwemslagen met oefeningen zoals ‘op tijd’ zwemmen, korte of juist lange afstanden zwemmen of zwemmen met alleen je benen of armen. Ook doen we oefeningen met diverse materialen, bijvoorbeeld plankjes, ballen, handflippers. Geen training is gelijk.

Ontspannen sfeer

Met iemand aan de badrand die je motiveert en aanwijzingen geeft, is het makkelijker vol te houden dan wanneer je in je eentje baantjes moet trekken. Bovendien zorgt de zwemonderwijzer met een grap of een kwinkslag voor een leuke ontspannen sfeer.

Lesdag: donderdag

Lestijd : 20.15 – 21.00

Aqua Sportief: optimaal calorieverbruik

We gaan er sportief tegenaan. In diep water doen we oefeningen voor benen, armen, romp en combinaties daarvan. Zo worden alle spieren versterkt. Afwisselende oefeningen met intensieve en minder intensieve belasting volgen elkaar op. We gebruiken hierbij verschillende materialen zoals wetbelts, gewichten, flexiebeams, etc.

Voor wie?

Aqua Sportief is heel geschikt als je:

  • je conditie wilt verbeteren
  • je spieren wilt versterken
  • wilt afvallen
  • wilt bewegen om therapeutische redenen
  • wilt bewegen voor de gezelligheid

Lesdag: dinsdag

Lestijd: 20.00 -20.45

Bij Aqua Fit en Fun wordt er gewerkt aan je conditie en aan het versterken van je spieren. Het is een combinatie van Aquarobics, Aquajoggen en trimzwemmen. Er wordt gezwommen met- en op muziek. Minimumleeftijd voor deelname is 16 jaar.

Lesdag: woensdag

De lestijd: 20.00 tot 20.45

Borstcrawl Clinics

Heb je ooit over nagedacht om borstcrawl te proberen alleen door te weinig kennis en ervaring was het zo pittig dat je er al snel mee bent gestopt? Zou het niet mooi zijn om banen achterelkaar te kunnen zwemmen, zonder regelmatig een pauze te moeten nemen, om je adem weer te nemen? Borstcrawl kan een van de meest efficiënte zwemslagen zijn. En voor veel mensen een goede reden om deze zwemslag alsnog goed aan te leren! Wanneer je aansluit bij een borstcrawlclinic ga je stap voor stap de basistechniek aanleren. Je krijgt tips om de zwemtechniek te beheersen en zelf te corrigeren. Wat zou dat voor jou kunnen betekenen? Dat je met plezier de borstcrawl gaat zwemmen. Met de juiste kennis ga je steeds meer meters maken zonder dat je na een paar banen al kapot bent.

Voor wie?

Als je van nul begint of gewoon de basistechniek wil leren dan zit je op de juiste plek. Op moment dat je de borstcrawlclinic hebt afgerond of je kent de basis al dan kan je aansluiten bij triathlontraining of trimzwemmen.

Wanneer en hoelang?

Borstcrawlclinics bestaan uit 6 lessen van 45 minuten. Bij minimaal 4 deelnemers starten de lessen.

Wanneer: vrijdag om 20.00, 6 weken aaneensluitend of op zaterdag om 11.00 om de week.

Start: vrijdag 10 mei of zaterdag 11 mei.

Kosten voor 6 lessen:

In combinatie met een abonnement € 40,- en zonder combinatie € 50,-

Meer informatie

Wil je meer informatie? Stuur een e-mail naar zwembad De Klomp of bel (0515) 33 12 25. Bgg: 0631764726.

[vc-wcs-schedule id=”9″]

Back To Top