Ga naar hoofdinhoud

13 en 14 juli Jubileumweekend ter ere van 50 jaar bestaan van De Klomp. Zie Facebook, Instagram en in het zwembad voor het Feestprogramma!

ABC zwemles

Met het Zwemsurvival Diploma A-B-C  leer stap voor stap vertrouwd raken met het water en de elementaire zwem(veiligsheids)technieken leren.

Dit zwemdiploma is niet alleen voor Nederland, maar een zwemdiploma dat wordt gezwommen in vele landen van de wereld. De erkenning die deze diploma’s hebben is van Internationale Federatie van Swimming Teachers Association (IFSTA). Een organisatie waar in meer dan 20 landen zwemscholen zijn aangesloten.

Zwembad De Klomp is Licentiehouder van de Envoz en voldoet aan de kwaliteitseisen die door de Envoz worden gesteld.

Bij ons kun je het Zwemsurvivaldiploma A-B-C halen. Het Zwem-ABC bestaat uit drie niveau’s A, B en C. Wie alle drie bijbehorende diploma’s heeft gehaald is zwemveilig in binnenbaden met of zonder attracties en rustig buitenwater zoals Makkum.

Bij de Zwemsurvivaldiploma’s leer je ook hoe je moeten redden in lastig situaties en hoe je je vriendje kunt helpen.

Buiten zwemmen is beter zwemmen

In De Klomp krijg je twee keer per week een half uur les. Tijdens de zwemles is het zwembad recreatief gesloten. Je wordt niet afgeleid en kunt je goed concentreren op het leren zwemmen. De Klomp is een buitenbad dus de omgevingstemperatuur is wel eens wat lager. Ook golft het water wel eens wat door de wind. Hierdoor krijg je een betere fysieke weerstand en conditie en een sterkere zwemslag.

Kleine groepen

Onze zwemonderwijzers geven les op een kindvriendelijke manier en met een duidelijk lesplan. We gaan uit van het kind en vinden het belangrijk dat je je met plezier ontwikkelt. Want in een prettige sfeer, waarin we ‘proberen’ altijd waarderen, leer je sneller. De groepen zijn klein en er is ruimte voor individuele aandacht.  Bij zwembad De Klomp hanteren we ‘verboden voor rijtjes’. We zorgen ervoor dat je het grootste deel van de lestijd actief bezig bent en niet onnodig in een rijtje op de kant staat op anderen te wachten. Zo heeft  de zwemles meer rendement.  Jij en je ouders kunnen je vorderingen online volgen via MijnZwemscore (lees hier meer). Zwemles in De Klomp heeft zich in de jaren ruimschoots bewezen: elk jaar halen er tientallen kinderen hun A, B of C diploma.

Niet duur

Leszwemmen in De Klomp is niet duur: bij een abonnement 20 weken lang twee keer in de week een half uur zwemles voor € 145,- in combinatie met een abonnement, zonder combinatie € 170,-.

Heb je al A en B dan kun je je kind voor € 72,50 in combinatie met een abonnement, zonder combinatie € 85,-  voor C zwemles opgeven.

De tarieven voor zwemlessen in de winterperiode ( september – april) zijn anders dan in het buitenbad.

Leszwemmen in De Klomp

 • Kleine groepen
 • 2 Keer in de week een half uur les. Is beter dan 1 keer een uur.
 • Combinatiedagen**: maandag & woensdag of dinsdag & vrijdag
 • De lestijden (buitenbad) liggen tussen 16.30 en 19.00
 • Geen wachtlijst, geen inschrijfgeld
 • Altijd kijkles
 • Vorderingen te volgen via zwemscoremodule
 • “Verboden voor rijtjes”
 • Rechtstreeks contact met zwemonderwijzer
 • In de zomervakantie 4 keer op de ochtend  zwemles, dus mogelijk vier keer per week*
 • Buiten zwemmen is beter zwemmen

De ABC zwemles is voor kinderen van vijf jaar en ouder. Als je nog vier jaar bent, maar voor 31 juli 2024 vijf wordt kun je meedoen met de ABC-zwemles.

* De weken die je in de zomer op vakantie bent kun je dus gemakkelijk ruimschoots inhalen.

** Combinatiedagen zijn onder voorbehoud.

Speedo zwemmen

Voor het A-diploma kun je ook op Speedo zwemmen. Voor € 225,- in combinatie met een abonnement, zonder combinatie € 265,- .Dan krijg je vier keer per week een half uur zwemles, maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. Pittig, maar als je heel goed je best doet kun je in één seizoen (20 weken) je A-diploma halen. Dat is knap!

Zwemmen na het seizoen

In de herfst en winter geven onze zwemonderwijzers zwemles in een binnenbad. Als je kind er in september nog niet aan toe is om af te zwemmen, kan het aan deze zwemles deelnemen. Tegen het eind van het seizoen kun je je kind hier in overleg met de zwemonderwijzers voor opgeven. Kinderen die tussen 31 juli 2024 en 31 december 2024 5 jaar worden kunnen in september 2024 starten met deze zwemles in het binnenbad. Kinderen die na 31 december 2024 en voor 31 juli 2025 5 jaar worden kunnen in januari 2025 starten met deze zwemles in het binnenbad. Er gelden andere tarieven voor het binnen zwemmen dan in het buitenbad.

Meer informatie

 

Wil je meer informatie of je kind(eren) inschrijven? Vul onderstaand formulier in of  bel (0515) 33 12 25. B.g.g.: 0631764726 .

Zwembad De Klomp: Buiten gewoon goed.

Informatie aanvragen & Inschrijving Zwemles ABC

Via dit formulier kan je informatie aanvragen of je kind inschrijven voor zwemles ABC. Na ontvangst van het formulier wordt er binnen een week contact met je opgenomen.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam van ouder/ verzorger*
Naam van je kind*
DD dash MM dash JJJJ
Adres*
Het is belangrijk dat je bereikbaar bent op het opgegeven telefoonnummer.
E-mailadres*

Bekijk de openingstijden

Back To Top