skip to Main Content

ABC zwemles

Met het Zwem-ABC voldoen aan de Nationale Norm Zwemveiligheid

Zwembad De Klomp voldoet aan de kwaliteitseisen van de Nationale Raad Zwemveiligheid en is licentiehouder Nationale Zwemdiploma’s. Bij ons kun je het enige echte Zwem-ABC halen. Het Zwem-ABC bestaat uit drie niveau’s A, B en C. Wie alle drie bijbehorende diploma’s heeft gehaald voldoet aan de Nationale Norm Zwemveiligheid. Met A ben je veilig in een zwembad zonder attracties, met B in een zwembad met attracties en met C kun je ook plezier hebben én jezelf redden in open water. Zwemvaardig zijn is de beste remedie tegen verdrinken.

Buiten zwemmen is beter zwemmen

In De Klomp krijg je twee keer per week een half uur les. Tijdens de zwemles is het zwembad recreatief gesloten. Je wordt niet afgeleid en kunt je goed concentreren op het leren zwemmen. De Klomp is een buitenbad dus de omgevingstemperatuur is wel eens wat lager. Ook golft het water wel eens wat door de wind. Hierdoor krijg je een betere fysieke weerstand en conditie en een sterkere zwemslag.

Kleine groepen

Onze zwemonderwijzers geven les op een kindvriendelijke manier en met een duidelijk lesplan. We gaan uit van het kind en vinden het belangrijk dat je je met plezier ontwikkelt. Want in een prettige sfeer, waarin we ‘proberen’ altijd waarderen, leer je sneller. De groepen zijn klein en er is ruimte voor individuele aandacht.  Bij zwembad De Klomp hanteren we ‘verboden voor rijtjes’. We zorgen ervoor dat je het grootste deel van de lestijd actief bezig bent en niet onnodig in een rijtje op de kant staat op anderen te wachten. Zo heeft  de zwemles meer rendement.  Jij en je ouders kunnen je vorderingen online volgen via MijnZwemscore (lees hier meer). Zwemles in De Klomp heeft zich in de jaren ruimschoots bewezen: elk jaar halen er tientallen kinderen hun A, B of C diploma.

Niet duur

Leszwemmen in De Klomp is niet duur: bij een abonnement 20 weken lang twee keer in de week een half uur zwemles voor € 125,-. Voor degenen die nog met leszwemmen moeten beginnen, hebben we  een aantrekkelijk all-in ABC tarief van € € 335,- (geldt alleen voor zwemlessen in het buitenbad).  Dit is voor drie jaar zwemles. We kunnen niet de garantie geven dat je in deze drie jaar alle diploma’s haalt, maar daar doen we wel ons best voor. In overleg met ons zwemonderwijzend personeel en je ouders kun je extra of aangepast zwemles krijgen. Heb je al A en B dan kun je je kind voor € 62,50 voor C zwemles opgeven.

Leszwemmen in De Klomp

  • Kleine groepen
  • 2 Keer in de week een half uur les. Is beter dan 1 keer een uur.
  • Geen wachtlijst, geen inschrijfgeld
  • Altijd kijkles
  • Vorderingen te volgen via zwemscoremodule
  • “Verboden voor rijtjes”
  • Rechtstreeks contact met zwemonderwijzer
  • In de zomervakantie elke ochtend (behalve vrijdag) zwemles, dus mogelijk vier keer per week*
  • Buiten zwemmen is beter zwemmen

De ABC zwemles is voor kinderen van vijf jaar en ouder. Als je nog vier jaar bent, maar voor 1 juli vijf wordt kun je meedoen met de ABC-zwemles.

* De weken die je in de zomer op vakantie bent kun je dus gemakkelijk ruimschoots inhalen.

Speedo zwemmen

Voor het A-diploma kun je ook op Speedo zwemmen. Dan krijg je vier keer per week een half uur zwemles, maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. Pittig, maar als je heel goed je best doet kun je in één seizoen (20 weken) je A-diploma halen. Dat is knap!

Zwemmen na het seizoen

In de herfst en winter geven onze zwemonderwijzers zwemles in een binnenbad. Als je kind er in september nog niet aan toe is om af te zwemmen, kan het aan deze zwemles deelnemen. Tegen het eind van het seizoen kun je je kind hier in overleg met de zwemonderwijzers voor opgeven. Kinderen die tussen 1 juli 2020 en 31 december 2020 5 jaar worden kunnen in september 2020 starten met deze zwemles in het binnenbad. Kinderen die na 31 december 2020 en voor 1 juli 2021 5 jaar worden kunnen in januari 2021 starten met deze zwemles in het binnenbad. Er gelden andere tarieven voor het binnen zwemmen dan in het buitenbad.

Meer informatie

Wil je meer informatie? Stuur een e-mail naar zwembad De Klomp of bel (0515) 33 12 25. Bgg: 0631764726 (Alien).

Zwembad De Klomp: Buiten gewoon goed.

Back To Top