Ga naar hoofdinhoud

13 en 14 juli Jubileumweekend ter ere van 50 jaar bestaan van De Klomp. Zie Facebook, Instagram en in het zwembad voor het Feestprogramma!

Schoolzwemmen en Fit en Veilig

Schoolzwemmen

Met basisscholen willen wij graag voor de groepen 3 en 4 het schoolzwemmen herintroduceren. Wij zijn in 2019 met OBS De Opslach Wommels een pilot gestart. Schoolzwemmen sluit goed aan bij het aanbod bewegingsonderwijs. Bewegen komt het leren ten goede, kinderen kunnen zich beter focussen, sneller switchen tussen leertaken en het lukt beter om verbanden te leggen. Daarnaast heeft het ook een grote sociale functie .

Wekelijks krijgen de kinderen klassikaal zwemles. Dit kan hun helpen hun ABC-zwemdiploma’s te halen en daarmee zwemveilig te zijn.

Fit en Veilig

Met het project ‘fit en veilig in het water’ willen we kinderen opnieuw de vaardigheden laten herhalen die ze nodig hebben om goed te kunnen zwemmen. Bovendien willen we kinderen die nog geen zwemdiploma hebben de mogelijkheid bieden deze alsnog te behalen. Het project is een samenwerking tussen zwembad de Klomp in Wommels, de Buurtsportcoach van gemeente Súdwest-Fryslân en het basisonderwijs.

Waarom het project ‘fit en veilig in het water’?

Er komen steeds meer kinderen die geen zwemdiploma halen omdat het schoolzwemmen is afgeschaft. Maar ook wordt er (te) weinig gezwommen door kinderen. De kinderen halen wel hun ABC diploma maar onderhouden het zwemmen niet. Hierdoor kunnen kinderen alsnog verdrinken als zij in gevaarlijke situaties terecht komen. Zie ook op https://www.allesoverzwemles.nl/blijven-zwemmen/ .

Voor wie?

Alle kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar (groep 4 t/m8).

Waarom deze doelgroep?

Er vanuit gaande dat deze doelgroep A, B en soms C heeft gehaald, zal dit ongeveer 2/3 jaar geleden zijn. Het is ook een leeftijd om nog veel te leren en weer zwemslagen bij te spijkeren.

Wat wordt er aangeboden?

  • 3x schoolzwemmen van 30 minuten ( in overleg zijn meerdere keren mogelijk)

Meer informatie

Wil je meer informatie over Schoolzwemmen en Fit en Veilig? Stuur een e-mail naar zwembad De Klomp of bel (0515) 33 12 25. Bgg: 0631764726

Bekijk de openingstijden

Back To Top