skip to Main Content

Groepslessen jeugd

Een kind dat zwemdiploma C heeft gehaald, heeft het paspoort voor een leven lang zwem- en waterplezier. Maar het is belangrijk om regelmatig te blijven zwemmen na het halen van het Zwem-ABC.

Omdat zwemmen leuk is

Om je zwemvaardigheid na het Zwem-ABC nog verder te vergroten kun je in Zwembad De Klomp verschillende zwemvaardigheidsdiploma’s halen. Bij alle disciplines zijn 3 diploma’s te halen.

Je kunt kiezen uit:

Heb jij je A, B en C diploma’s gehaald en wil je graag blijven zwemmen en het ook nog beter leren? Kom dan op zwemvaardigheidzwemmen in Zwembad De Klomp. Lekker actief en sportief zwemmen.

Sportief en leerzaam

Bij Zwemvaardigheid  werk je aan de verbetering van je zwemvaardigheden, je zwemslagen en je conditie. We trainen de zwemslagen met oefeningen zoals ‘op tijd’ zwemmen, korte of juist lange afstanden zwemmen of zwemmen met alleen je benen of armen. Ook doen we oefeningen met bijvoorbeeld plankjes, ballen of handflippers. Zwemvaardigheid  is nooit saai want elke week is de training anders!

Wat doe je in nood?  Je leert het bij Survivalzwemmen in zwembad De Klomp.

Leer reddend zwemmen

Wat moet je doen wanneer jou of een vriendje iets overkomt in het water? Of, wat moet je juist niet doen? Bij Survivalzwemmen leer je allerlei vormen van reddend zwemmen en oefen je je overlevingsvaardigheden.

Ben je geïnteresseerd in de wereld onder water? Dan is leren snorkelen echt iets voor jou.

Snorkelen

Je leert hoe je moet omgaan met een snorkelbuis, duikbril en zwemvliezen. Met een snorkelbuis en een duikbril gaat de onderwaterwereld voor je open. Heb je alles perfect onder de knie? Dan is het snorkeldiploma voor jou!

Zwemmen is leuk maar met een bal erbij wordt het nog veel leuker! Misschien valt het in het begin nog niet mee in het water maar na wat oefenen leer je bij dit diploma zwemmen met een bal, oppakken en gooien van een bal en andere balvaardigheden.

Vijf keer zeemeerminzwemmen door zeemeerman Bauke Beert. En in de zomer nog een keertje. Je kunt een echt zeemeermindiploma halen.

Wist je dat?

Kinderen in de groei die hun zwemgeoefendheid niet op peil houden, lopen gevaar dat de aangeleerde vaardigheden in het water verminderen of zelfs verloren gaan.

Meer informatie

Wil je meer informatie? Stuur een e-mail naar zwembad De Klomp of bel (0515) 33 12 25. Bgg: 0631764726.

Back To Top