skip to Main Content

Zaterdag 1 mei gaan we open

We gaan op 1 mei, zij het eerst nog vrij beperkt, open. We hebben een formule gevonden die het (financieel) enigszins haalbaar maakt om open te gaan. De gemeente Súdwest Fryslân stelt als enige van alle andere Nederlandse gemeenten de buitenbaden gelijk met andere buitensporten. Er mogen maar 4 personen van 27 jaar en ouder per tijdvak in het zwembad aanwezig zijn en maar 15 van 13 t/m 26. Tot en met 12 jaar is het onbeperkt en ABC-zwemles is toegestaan. Dat maakt het lastig, een zwembad is niet als andere buitensporten; het is niet goedkoop om het water schoon en warm te houden en er is gediplomeerd personeel nodig dat betaald moet worden. Inkomsten zijn hard nodig. Enkele zwemverenigingen, die het bad afhuren dragen daaraan bij en we hopen dat er flink gezwommen gaat worden en dat dat nog wat inkomsten oplevert in de eerste weken.

We hopen op spoedige versoepelingen van de coronamaatregelen. Wij proberen het in het zwembad allemaal zo veilig mogelijk te regelen en het is buiten, waar de kans op besmetting sowieso al een stuk kleiner is. Kinderen t/m 12 jaar kunnen een persoonlijk abonnement kopen en hoeven niet te reserveren. Ook kunnen ze zich opgeven voor de verschillende vormen van doelgroepzwemmen voor de jeugd. Kinderen en jong-volwassenen t/m 26 jaar kunnen ook een 12badenkaart kopen. 27 Jaar en ouder moet per keer betalen. Doelgroepzwemmen voor volwassenen kan in het begin met vier tegelijk.

Als de beperkingen wat minder worden hopen we meer abonnementen aan te kunnen bieden. Reserveren, betalen en 12bk en abonnementen kopen kan middels onze webkassa. Voor ABC-zwemles graag even een mailtje sturen of langskomen in de kiosk.

Op de foto’s kun je zien dat we er bijna klaar voor zijn. De baden zitten bijna vol, de filtratie en verwarming is opgestart.

Back To Top