skip to Main Content

Opening zaterdag 1 mei

Zwembad De Klomp in 2021

We staan voor een nieuw seizoen. Het streven is om daar 17 april mee te beginnen. Maar het coronavirus is nog onder ons en het gaat nog niet hard met de versoepeling van de maatregelen. De besmettingsgraad is nog te hoog. Mogelijkerwijs heeft dat invloed op het komende seizoen en moeten er ook in De Klomp, net als vorig jaar, weer allerlei maatregelen genomen worden om verspreiding van het virus tegen te gaan. Als we al toestemming krijgen van de gemeente om open te gaan.

Mochten er komend seizoen nog coronamaatregelen gelden, dan kunnen we terugkijken naar vorig seizoen. Toen hebben we veel geleerd. En gezien dat het moet kunnen, zwemmen in De Klomp. We hebben veel ruimte, er is een goed protocol, reserveren en zwemmen in blokken is al een beetje gewoon geworden en onze vaste gasten nemen goed hun eigen verantwoordelijkheid en houden afstand van elkaar. Samen Goed Voor Elkaar moet ook komend seizoen ons aller motto zijn. Dan kunnen we er met zijn allen een mooi zwemseizoen van maken.

Vorig seizoen konden we pas begin juni open en moest er voor elk bezoek aan het zwembad betaald worden. Dat heeft ons veel inkomsten gescheeld. We streven ernaar om weer met abonnementen te werken (vorig jaar kon dat niet omdat elke reservering betaald moest worden; we werken er aan dat het dit jaar wel kan). We kijken hoe we binnen de veiligheidsgrenzen zoveel mogelijk mensen tegelijk kunnen laten zwemmen en in ieder geval vooral voor kinderen zoveel mogelijk open te zijn. Je kunt ook komend seizoen weer de hele dag ergens op het terras of de zonneweide bivakkeren, dus ook buiten de blokken zwemtijd waarvoor je gereserveerd hebt. En ook zullen de vrije bandjes van niet volgeboekte blokuren weer beschikbaar zijn voor degenen die al binnen zijn.

Gelukkig hebben we vorig veel donaties gehad. Als je geen abonnement neemt kun je ook dit jaar een donatie doen om ons te steunen. Of Vriend van De Klomp worden en ons op regelmatige wijze steunen door elk jaar een bedrag naar ons over te maken.

Scan de code voor een donatie:

Onze winterzwemles in Bolsward staat nu even on hold vanwege corona. Maar hopelijk kan die binnenkort hervat worden als de binnenbaden weer open gaan. En anders starten de ABC lessen 21 april weer in onze eigen baden. Buiten zwemmen is beter zwemmen, vooral in deze tijden waarin het buiten veiliger lijkt dan binnen. Ook de groepslessen voor jeugd en volwassenen zullen weer volop draaien. Vergroot ook je bekwaamheid en het is gezellig bovendien.

Je zit nu op onze nieuwe hightech website, made by Jaring (5Online webdesign). Op je telefoon kun je zien dat hij ook responsive is. Deze nieuwe site is mogelijk gemaakt door onze onvolprezen Wommelser windmolenstichting, de FKWWI. Ook handig voor actuele informatie is onze app die je kunt downloaden (zie buttons naar playstore en app store onderaan). Daarin kun je aanzetten dat je pushberichten krijgt over de zwemlessen of activiteiten die we organiseren.

Hoe het ook komt komend seizoen, we hebben jouw medewerking nodig. Kom zwemmen en houd daarbij rekening met elkaar. In De Klomp kun je Volop Waterpret in de Open Lucht hebben, maar ook sportief is zwemmen een uitstekende bezigheid. Je hele lichaam is bezig, zo intensief als je zelf wilt. Ons water is schoon en verwarmd (maar niet té warm), voor banenzwemmen bieden we ruime gelegenheid, ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds.

Wil je een steentje bijdragen als vrijwilliger, dan ben je ook meer dan welkom. In het onderhoud, de techniek, de kiosk, het groen en de activiteiten kunnen we helpende handen goed gebruiken. Meld je hiervoor hier aan of via de mail (info@zwembaddeklomp.nl) of straks bij de kiosk.

Heb je ideeën voor ons, bijvoorbeeld hoe je denkt dat we bepaalde zaken beter zouden kunnen doen of leuke activiteiten die we kunnen organiseren, stuur dan even een mailtje naar voorzitter@zwembaddeklomp.nl (Lukas). Dan gaan we kijken hoe we je inbreng kunnen verwerken (discreet). Zou het bijvoorbeeld leuk zijn om weer een sponsoractie als De Nacht van De Klomp op te zetten? Laat het weten als je dat vindt.

Kortom, Samen Goed Voor Elkaar (Meiinoar goed foar mekoar). Op naar een mooi seizoen 2021.

Back To Top