skip to Main Content

Opening zaterdag 1 mei

Gefaseerd open

Vanaf 2 juni zijn we open. Maar beperkt vanwege de coronacrisis en de daaraan verbonden anderhalvemetermaatregel. We openen dit seizoen gefaseerd. Te beginnen met Fase 1, alleen leszwemmen en banenzwemmen. Fase 1 duurt tot begin juli. In deze periode willen we zien hoe het gaat en leren hoe met de nodige maatregelen om te gaan. We hebben een eigen protocol verantwoord zwemmen. Het is mede gebaseerd op het protocol van de zwembadbranche. Waar nodig wordt het aangepast, mede op grond van de ervaringen die we opdoen. Op het terrein is een routering aangebracht.

Als het goed gaat en er zijn door de regering geen nieuwe beperkende maatregelen gesteld gaan we in juli ook open voor recreatief zwemmen (Fase 2). We hebben berekend hoeveel mensen er op anderhalve meter in de baden, op het terras en op de zonneweide kunnen. Uiteindelijk, als alles goed gaat, kunnen we in Fase 3 zo veel mogelijk mensen toelaten.

We werken in blokken. Banenzwemmen kan in blokken van een half uur. Hiervoor moet je, liefst online (link volgt) of telefonisch reserveren. En we doen een gezondheidscheck. Vrij zwemmen kan, straks in juli in Fase 2, in blokken van een uur. Ook hiervoor eerst reserveren en gezondheidscheck. In Fase 3 mag je een uur voor en een uur na je zwemblok op het terrein vertoeven. Als je tijd om is wordt je verzocht plaats te maken voor anderen.

Elk zwemblok, banen en vrij, heeft een verschillende kleur. Je krijgt bij entree in het zwembad een polsbandje met de met je zwemblok corresponderende kleur.

Wij verzoeken iedereen de anderhalvemetermaatregel en de maatregelen in ons protocol in acht te nemen. Als iedereen meewerkt hebben we zelf zo weinig mogelijk werk van de handhaving en kunnen we met zijn allen ondanks het coronavirus toch nog flink wat plezier hebben in De Klomp. Bij voorbaat dank voor jullie medewerking.

Back To Top