skip to Main Content

Hemelvaartsdag, 26 mei, zijn er geen zwemlessen en doelgroep-lessen. Zie agenda voor de openingstijden.

Informatie

Triathlon Wommels

De organisatie Triathlon Wommels organiseert ism. zwembad De Klomp, als de ontwikkelingen omtrent het coronavirus het toelaten,  op zaterdag 11 september 2021 de negende editie van de Triathlon Wommels. Er is een 1/8ste triathlon met zwemmen in buitenwater en een 1/4de triathlon, eveneens met zwemmen in buitenwater.

Vrijdagavond 10 september is de Triathlon Wommels voor de jeugd van de Wommelser basisscholen. Dit is een 1/32ste triathlon. Opgave hiervoor gaat via de school. De triathlon is inmiddels VOL!

Sporters die van een uitdaging houden worden van harte uitgenodigd om met elkaar de strijd aan te gaan.
De 1/8ste triathlon is bedoeld voor sporters die nog geen of weinig ervaring hebben in de wereld van de triathlon. Hardlopers, fietsers, zwemmers, voetballers, tennissers, kaatsers en volleyballers krijgen de kans de sportieve strijd met elkaar aan te gaan. Maak kennis met wereld van de multidisciplinaire duursport. De 1/8ste triathlon is een pittige uitdaging, die met wat flinke training goed te doen is. De 1/4de triathlon is een stuk zwaarder en vooral voor geoefende triatleten. Maar zeker als je al meerdere 1/8ste triathlons gedaan hebt moet dit ook te doen zijn.

Programma zaterdag 11 september 2021

Start 13:00 uur
1/4de buitenwater – 1 km zwemmen – 40 km fietsen – 10 km hardlopen. Niet te vergelijken met 1/8ste triathlon, dit is duursport in de puurste vorm. Ga als beginner uit van een kleine drie uur achtereen sporten, maar dan heb je wel een kwart triathlon volbracht! De start van de 1/4de is na de start van de 1/8ste, maar het Parc Ferme moet om 13:00 leeg zijn.

1/8ste buitenwater – 500 m zwemmen – 20 km  fietsen – 5 km hardlopen.
Start 13:00 uur
De triathlon zoals het in het echt gaat, zwemmen in het buitenwater geeft een extra dimensie, je zult nu samen zwemmen in een groepje en ervaren hoe een massastart in z`n werk gaat. Het grote voordeel van buitenwater is dat je niet hoeft te keren en al snel geen last meer hebt van je medestrijders.

Na afloop is er geen prijsuitreiking! 

Het finishterrein is op de zonneweide van het zwembad, die is afgescheiden van de rest van het zwembad. Het Parc Fermé is op het terrein van Hankel aan de Korte Baan in Wommels.

Douchegelegenheid

Er is douchegelegenheid in het zwembad.

Een hapje en een drankje

Op het finishterrein kun je na afloop van de wedstrijd nog wat drinken met je medestrijders en vrijwilligers!

Parkeren

Deelnemers die met auto komen kunnen deze parkeren bij de school It Trochpaad of op het terrein van TMB de Jong BV. Het zwembadterrein is afgesloten voor gemotoriseerde voertuigen.

Sponsoren

Uw bedrijf identificeren met sportiviteit? Wij hebben voldoende ruimte voor sponsoruitingen als vlaggen en spandoeken. Neem snel contact op voor de mogelijkheden.

​De Triathlon Wommels wordt mede mogelijk gemaakt door:

     

Kosten

Deelname aan de triathlon kost voor 1/8ste € 23,- en voor 1/4de € 28,- ( inclusief elektronische tijdregistratie, startnummer en verzorging). Dit is natuurlijk erg laag, bij een gemiddelde triathlon betaal je minstens het dubbele. Het doel is om mensen kennis te laten maken met een andere sport, niet om winst te maken.

Inschrijven

De inschrijving is uitsluitend online en kan vanaf 1 juli. Op de pagina inschrijving staat dan de link naar de inschrijving. Vul je je gegevens in, na je inschrijving ontvang je een email. Je kunt uitsluitend met iDeal betalen.

Locatie

De start, het zwemmen en het wisselen vindt plaats bij Zwembad De Klomp. De fiets- en looproute zijn in en om Wommels. De looproute is licht aangepast ivm corona. Maar verkeersregelaars zullen iedereen goed op de route houden.

Verzorging

Tijdens het lopen is er in de eerste en de laatste kilometer een verzorgingspost met water, halverwege de 5 km ronde is er verzorging met sportdrank en water. De eventuele verzorging tijdens het fietsen dient door de deelnemers zelf meegebracht te worden, dit zou in de vorm van een bidon meegenomen kunnen worden.

Vrijwilligers

Mocht deze activiteit niet geschikt zijn voor jou of ben je net geblesseerd maar wel enthousiast? Wij zoeken nog enkele vrijwilligers.

Contact

Neem contact op via triathlon@zwembaddeklomp.nl

Organisatie

De organisatie Triathlon Wommels wordt gevormd door de volgende leden: Tsjeard Hofstra, Jornt Zijlstra, Louke Berretty, Hendrik Jellema, Sybrand van der Wei, Gerdyke van der Heide en Lukas Offinga.

Súdwest Fryslan Cup

Samen met de Triathlon Workum en de Triatlon Witmarsum organiseren wij de strijd om de Súdwest Fryslân Cup. Je kunt hier aan mee doen door in Workum en Witmarsum een 1/8ste te doen en bij ons een kwart.

Heb je een vraag? Bel Lukas: 0620343380.

Back To Top