&nsbp;

Informatie Triathlon Wommels

Triathlon Wommels

De organisatie Triathlon Wommels organiseert ism. zwembad De Klomp op zaterdag 14 september 2019 de zevende editie van de Triathlon Wommels. Op vrijdagavond 13 september is de Triathlon Wommels voor de Jeugd.

Laatste wedstrijdinformatie

Sporters die van een uitdaging houden worden van harte uitgenodigd om met elkaar de strijd aan te gaan.
De debutanten wedstrijd is bedoeld voor sporters die nog geen ervaring hebben in de wereld van de triathlon. Hardlopers, fietsers, zwemmers, voetballers, tennissers, kaatsers en volleyballers krijgen de kans de sportieve strijd met elkaar aan te gaan. Maak kennis met wereld van de multidisciplinaire duursport.

Programma vrijdag 13 september 2019
Start: 19:00

1/32ste – 125 m zwemmen – 5 km fietsen – 1,25 km hardlopen – Triathlon voor de toekomst van de triathlon sport. vanaf 8 jaar tot einde van de basisschool.

Programma zaterdag 14 september 2019
Start 13:00 uur
1/4de buitenwater – 1 km zwemmen – 40 km fietsen – 10 km hardlopen. Niet te vergelijken met 1/8ste triathlon, dit is duursport in de puurste vorm. Ga als beginner uit van een kleine drie uur achtereen sporten, maar dan heb je wel een kwart triathlon volbracht!

Zwembad triathlon dames en heren
Start 13:00 uur
Een 1/8 ste triathlon bestaat uit 500 meter zwemmen, 20 km fietsen en tot slot 5 km hardlopen. De afstanden los zijn voor de meeste mensen prima te doen. De uitdaging zit in de combinatie van deze onderdelen. Ook tijdens de wissels loopt de klok door en is er tijd goed te maken. De zwembad Triathlon Wommels zal een recreatief karakter hebben, er wordt gezwommen in het zwembad. Voor de de zwembad triathlon is een deelnemerslimiet van 30.

1/8ste buitenwater – 500 m zwemmen – 20 km  fietsen – 5 km hardlopen.
Start 13:00 uur
De triathlon zoals het in het echt gaat, zwemmen in het buitenwater geeft een extra dimensie, je zult nu samen zwemmen in een groepje en ervaren hoe een massastart in z`n werk gaat. Het grote voordeel van buitenwater is dat je niet hoeft te keren en al snel geen last meer hebt van je medestrijders.

Na afloop is er een prijsuitreiking na finish van de laatste deelnemer. 

Douchegelegenheid
Er zijn vijf warme douches bij het zwembad. Deze zijn te gebruiken met badkleding aan i.v.m. het open karakter ;). Verder kunnen de kleedhokjes van de heren gebruikt worden door zowel dames als heren om schone en droge kleding aan te trekken voor een warme afsluiting van de middag. De ervaring leert dat je snel afkoelt na een sportieve activiteit. Neem dus voldoende warme kleding mee, de prijsuitreiking is in een tent en gedeeltelijk buiten.

Een hapje en een drankje
Na weken van fanatiek sporten is het aan de finish tijd om de behaalde eindtijd te vieren met andere triathleten en publiek. Er is een broodjeskraam met broodjes hamburger, beenham of knakworst. Een tap voor een koud biertje en een koelkast vol lekkere frisdranken en wijn. Wij hopen op een gezellig gevulde tent en zwembad terrein. Vergeet dus je portemonnee niet als je nadien wat drinken wilt kopen.

Publiek
Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom om te komen kijken. Een triathlon deelname is erg bijzonder en leuk om aan je vrienden te laten zien hoe sportief jij bent! Er is voldoende vermaak op het terrein, Gerrit Hulzinga zal als stadion speaker samen met Tsjeard Hofstra de verslaggeving verzorgen. Hierdoor krijgt het publiek ook een idee van het wedstrijdverloop en hoe een triathlon werkt. Nodig dus al je vrienden en bekenden uit, ook langs het parcours!

Parkeren
Deelnemers die met auto komen kunnen deze parkeren bij de school of op het terrein van TMB de Jong BV. Het zwembadterrein is afgesloten voor gemotoriseerde voertuigen.

Sponsoren
Uw bedrijf identificeren met sportiviteit? Wij hebben voldoende ruimte voor sponsoruitingen als vlaggen en spandoeken. Neem snel contact op voor de mogelijkheden.

Kosten
Deelname aan de triathlon kost voor 1/8ste € 22,- en voor 1/4de € 27,- ( inclusief clinic + kopje koffie/thee, elektronische tijdregistratie, finishshirt en verzorging ). Dit is natuurlijk erg laag, bij een gemiddelde triathlon betaal je minstens het dubbele. Het doel is om mensen kennis te laten maken met een andere sport, niet om winst te maken. Nadien wat drinken om de zwembadkas te spekken stellen wij zeker op prijs!  De prijs voor de jeugd triathlon wordt zsm bekend. Wel neemt iedere jeugdige deelnemer zelf een vrijwilliger mee.

Inschrijven
De inschrijving (vanaf 16 april) is uitsluitend online. Op de pagina inschrijving staat de link naar de inschrijving. Vul je je gegevens in, na je inschrijving ontvang je een email. Je kunt uitsluitend met iDeal betalen.

Locatie
De start, het zwemmen en het wisselen vindt plaats bij Zwembad De Klomp. De fiets- en looproute zijn in en om Wommels. Voor meer informatie over de route klik hier

Verzorging
Tijdens het lopen is er in de eerste en de laatste kilometer een verzorgingspost met water, halverwege de 5 km ronde is er verzorging met sportdrank en water. De eventuele verzorging tijdens het fietsen dient door de deelnemers zelf meegebracht te worden, dit zou in de vorm van een bidon meegenomen kunnen worden.

Vrijwilligers
Mocht deze activiteit niet geschikt zijn voor jou of ben je net geblesseerd maar wel enthousiast? Wij zoeken nog enkele vrijwilligers, schrijf je in als vrijwilliger op de pagina inschrijven.

Contact
Neem contact op via triathlon@zwembaddeklomp.nl in extreem dringende gevallen of met een fantastische sponsordeal kun je contact opnemen via 06 20 63 99 49. Je krijgt dan Tsjeard Hofstra aan de telefoon.

Organisatie

De organisatie Triathlon Wommels wordt gevormd door de volgende leden: Tsjeard Hofstra, Jornt Zijlstra, Louke Berretty, Tjitte Jelle Verbeek, Sybrand van der Wey en Lukas Offinga.

Heb je een vraag? Bel Lukas:0620343380.

Delen