Ga naar hoofdinhoud

Het zwembad is nu gesloten. In 2024 gaan we eind april weer open!

 

Informatie

Triathlon Wommels

Zaterdag 16 september 2023 de elfde editie van de Triathlon Wommels. Er is een 1/8ste triathlon met zwemmen in buitenwater en een 1/4de triathlon, de Kwart van Wommels, eveneens met zwemmen in buitenwater.

Vrijdag 15 september is de Triathlon Wommels voor de jeugd van de Wommelser basisscholen. Dit is een 1/32ste triathlon. Opgave hiervoor gaat via de school.

Sporters die van een uitdaging houden worden van harte uitgenodigd om met elkaar de strijd aan te gaan.
De 1/8ste triathlon is bedoeld voor sporters die nog geen of weinig ervaring hebben in de wereld van de triathlon. Hardlopers, fietsers, zwemmers, voetballers, tennissers, kaatsers en volleyballers krijgen de kans de sportieve strijd met elkaar aan te gaan. Maak kennis met wereld van de multidisciplinaire duursport. De 1/8ste triathlon is een pittige uitdaging, die met wat flinke training goed te doen is.

De 1/4de triathlon is vooral voor goed geoefende triatleten.

Programma zaterdag 16 september 2023

De Kwart van Wommels
1/4de buitenwater – 1 km zwemmen – 40 km fietsen – 10 km hardlopen.
Start 13:10 uur

1/8ste buitenwater – 500 m zwemmen – 20 km  fietsen – 5 km hardlopen.
Start 13:00 uur
De triathlon zoals het in het echt gaat, zwemmen in het buitenwater geeft een extra dimensie, je zult nu samen zwemmen in een groepje en ervaren hoe een massastart in z`n werk gaat. Het grote voordeel van buitenwater is dat je niet hoeft te keren en al snel geen last meer hebt van je medestrijders.

Programma vrijdag 16 september 2022

Kindertriathlon 1/32ste voor kinderen Opslach en Fûnemint  125 m zwemmen – 5 km fietsen – 1250 m hardlopen
Start 10.00 uur

 

Na afloop is er een afterparty! 

Het finishterrein is op de zonneweide van het zwembad. Dit jaar hebben een echte finishboog, een springkussen voor de kinderen én een Hottub om na de finish in te relaxen. Na de finish een gezellige afterparty. Het Parc Fermé is op het terrein van Hankel aan de Korte Baan in Wommels.

Douchegelegenheid

Er is douchegelegenheid in het zwembad.

Massage

Wytske Vermeulen van Topfysio kan je na de finish masseren.

Een hapje en een drankje

Op het finishterrein kun je na afloop van de wedstrijd nog wat drinken met je medestrijders en vrijwilligers!

Parkeren

Deelnemers die met auto komen kunnen deze parkeren bij de school It Trochpaad of op het terrein van TMB de Jong BV. Het zwembadterrein is afgesloten voor gemotoriseerde voertuigen.

Sponsoren

Uw bedrijf identificeren met sportiviteit? Wij hebben voldoende ruimte voor sponsoruitingen als vlaggen en spandoeken. Neem snel contact op voor de mogelijkheden.

​De Triathlon Wommels wordt mede mogelijk gemaakt door:

     

Kosten

Deelname aan de triathlon kost voor de 1/8ste € 25,- en voor 1/4de € 35,- ( inclusief elektronische tijdregistratie, startnummer en verzorging). Dit is natuurlijk erg laag, bij een gemiddelde triathlon betaal je minstens het dubbele. Het doel is om mensen kennis te laten maken met een andere sport, niet om winst te maken.

Inschrijven

De inschrijving is uitsluitend online. Op de pagina inschrijving staat de link naar de inschrijving. Vul je je gegevens in, na je inschrijving ontvang je een email. Je kunt uitsluitend met iDeal betalen.

Locatie

De start, het zwemmen en het wisselen vindt plaats bij Zwembad De Klomp. De fiets- en looproute zijn in en om Wommels. Verkeersregelaars zullen iedereen goed op de route houden en het verkeer regelen op kruispunten.

Verzorging

Tijdens het lopen is er in de eerste en de laatste kilometer een verzorgingspost met water, halverwege de loopronde is er verzorging met sportdrank en water. De eventuele verzorging tijdens het fietsen dient door de deelnemers zelf meegebracht te worden, dit zou in de vorm van een bidon meegenomen kunnen worden.

Vrijwilligers

Mocht deze activiteit niet geschikt zijn voor jou of ben je net geblesseerd maar wel enthousiast? Wij zoeken nog enkele vrijwilligers.

Contact

Neem contact op via triathlon@zwembaddeklomp.nl

Organisatie

De organisatie Triathlon Wommels wordt gevormd door de volgende leden: Jan Willem de Groot, Freark Nauta, Niels Boonstra, Sybrand van der Wei, Gerdyke van der Heide en Lukas Offinga.

Súdwest Fryslan Cup

Samen met de Triathlon Workum en de Triatlon Witmarsum organiseren wij de strijd om de Súdwest Fryslân Cup. Je kunt hier aan mee doen door in Workum en Witmarsum een 1/8ste te doen en bij ons 1/4de.

Heb je een vraag? Bel/app Lukas: 0620343380.

Back To Top